top of page
  • Yazarın fotoğrafıKılıç Çaylı & Partners

"Doğrudan Temin Satın Alma Platformu" Kamu İhale Kurumu ile Bağlantılı mı?

Güncelleme tarihi: 5 Şub


"Doğrudan Temin Satın Alma Platformu" Kamu İhale Kurumu ile Bağlantılı mı?  Kamu İhale Kurumu tarafından 02.04.2021 tarihinde yayımlanan duyuru ile, Doğrudan Temin Satın Alma Platformu’nun, Kamu İhale Kurumu ile herhangi bir bağı ve Ekonomi Reformu Paketi çerçevesinde yürütülen çalışmalarla herhangi bir ilgisi bulunmadığı ifade edilmiştir.
"Doğrudan Temin Satın Alma Platformu" Kamu İhale Kurumu ile Bağlantılı mı?

Kamu İhale Kurumu tarafından 02.04.2021 tarihinde yayımlanan duyuru ile,


Doğrudan Temin Satın Alma Platformu’nun, Kamu İhale Kurumu ile herhangi bir bağı ve Ekonomi Reformu Paketi çerçevesinde yürütülen çalışmalarla herhangi bir ilgisi bulunmadığı ifade edilmiştir.

Bu nedenle ilgililerce yapılacak işlemlerde bir mağduriyet yaşanmaması adına işbu duyurunun yapıldığı ifade edilmiştir. Duyuru metni aşağıdaki gibidir:


“31Mart – 1 Nisan 2021 tarihlerinde bazı basın yayın organları tarafından elektronik ve basılı ortamda “Kamu kurumları ve belediyelerin doğrudan temin alımlarına şeffaflık geliyor” başlıklı haberlerin yayımlandığı görülmüştür.


Söz konusu haberlerde, Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından 12 Mart 2021 tarihinde kamuoyuna duyurulan Ekonomi Reformu Paketi'nde yer verilen kamu alımları reformu ile ilişkilendirilerek, kamu kurumlarının çevrimiçi teklif alabileceği Doğrudan Temin Satın Alma Platformunun hizmete sunulduğu, bu platform üzerinden kurumların doğrudan temin alımlarını yürütebilecekleri ve söz konusu platformun reform kapsamında yer alan bir eylem olduğu algısı yaratacak şekilde kamuoyunu yanıltıcı bilgilere yer verildiği anlaşılmıştır.


Bilindiği üzere, 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu’nun Ek 1 inci maddesi uyarınca kamu alımlarına ilişkin işlemlerin Kurumumuz tarafından işletilen Elektronik Kamu Alımları Platformu üzerinden yürütülmesi gerekmekte olup, bu işlemlerin yürütülebileceği başka bir elektronik platform bulunmamaktadır.


Bu çerçevede, ilgili habere konu edilen, üyelik sistemine dayalı olarak kurulduğu ve ticari faaliyette bulunduğu anlaşılan Doğrudan Temin Satın Alma Platformunun, Kurumumuzla herhangi bir bağı ve Ekonomi Reformu Paketi çerçevesinde yürütülen çalışmalarla herhangi bir ilgisi bulunmamaktadır.


İlgililerce yapılacak işlemlerde dikkate alınması ve herhangi bir mağduriyet yaşanmaması amacıyla kamuoyuna saygıyla duyurulur.”



"Doğrudan Temin Satın Alma Platformu" Kamu İhale Kurumu ile Bağlantılı mı?

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page